نگهداری از یک گربه در خانه میتواند تجربهای دلنشین و لذتبخش باشد، اما این موضوع قطعا همراه با مسئولیتهای مالی متعددی نیز میباشد. بسیاری از افرادی که به سرپرستی گربه فکر میکنند، از هزینههای مرتبط با مراقبت از این حیوان خانگی آگاه نیستند و ممکن است آنها را دچار چالش های زیادی کند. بنابراین ما در این مقاله سعی کردیم تا به صورت جامع و کامل در خصوص هزینه نگهداری از گربه خانگی صحبت کنیم تا در جریان تمامی موارد قرار گیرید. با ما همراه باشید.
آنچه در این مطلب خواهید خواند
هزینه نگهداری از گربه چقدر است؟
هزینه های مربوط به نگهداری از گربه بعد از آوردن به خانه و انتخاب یک اسم برای گربه، شروع خواهد شد. به صورت کلی این هزینه ها به دو دسته تقسیم میشوند:
- هزینه های اولیه نگهداری از گربه
- هزینه های ماهانه نگهداری از گربه
مسلما هزینه های نگهداری از گربه در روز های ابتدایی بالا میباشد و شما باید تمامی لوازمی که برای نگهداری از گربه در خانه نیاز دارید را خریداری کنید. بعد از آن هم شما باید یک هزینه ثابت برای خرج های ماهانه حیوان خانگی خود کنار بگذارید. یکی از نکات بسیار مهمی که باید به آن توجه شود این است که شما توان مالی برای نگهداشتن گربه را داشته باشید. برخی از افراد فکر میکنند گربه فقط نیاز به غذا دارد و از غذا های خودشان به گربه میدهند. این موضوع کاملا اشتباه بوده و شما باید طبق اصول اقدام به نگهداری از گربه کنید. در ادامه در خصوص تک تک هزینه های نگهداری از گربه صحبت خواهیم کرد.
1- هزینه های اولیه نگهداری از گربه در خانه

زمانی که شما یک گربه را به خانه خود میاورید، نیازمند یک سری وسایل و ملزومات میباشد. در صورتی که این اقلام خریداری نشوند، قطعا چالش های بسیار زیادی خواهید داشت. معمولا هزینه های اولیه نگهداری از گربه در خانه بین 1 الی 4 میلیون تومان خواهد بود که این میزان کاملا بستگی به کیفیت محصولات و وسایلی که شما قصد خرید آن را دارید دارد. برخی از وسایل مورد نیاز برای نگهداری از گربه عبارت اند از:
- خرید گربه = رایگان الی 20 میلیون تومان
- ظرف غذا و آب = 50 الی 200 هزار تومان
- ظرف خاک گربه (توالت گربه) = 500 الی 1500 تومان
- خاک گربه = 100 الی 200 هزار تومان
- اسباب بازی = 200 الی 900 هزار تومان
- برس و شامپو مخصوص = 100 الی 300 هزار تومان
- قلاده گردنی مناسب = 50 الی 200 هزار تومان
- لوازم بهداشتی مخصوص نژاد خود = 100 الی 250 هزار تومان
- جای خواب مخصوص = 700 الی 1500 تومان
- غذای خشک = 1.5 الی 5 میلیون تومان (بستگی به برند غذا دارد)
- تشویقی گربه = 100 الی 500 هزار تومان
- مکمل های غذایی و ویتامین = 150 الی 600 هزار تومان
- اسکرچر گربه = 500 الی 900 هزار تومان
- باکس حمل گربه = 500 الی 900 هزار تومان
معمولا زمانی که شما یک گربه را به خانه میاورید این هزینه ها باید انجام شود. اگر بخواهیم به صورت میانگین هزینه های اولیه نگهداری از گربه را بیان کنیم باید حدود 5 الی 6 میلیون تومان را در نظر گرفت. البته این میزان جدا از قیمت خرید خود گربه خواهد بود. ممکن است تعجب کرده باشید ولی این موضوع کاملا حقیقت دارد. البته این میزان بستگی به کیفیت وسایل دارد. برای مثال شما میتوانید از غذای خشک ایرانی استفاده کنید و یا خارجی که کیفیت بسیار بالاتری خواهد داشت.
البته پیشنهاد ما استفاده از مواد غذایی باکیفیت است. زیراکه ممکن است با خرید غذا های بیکیفیت، گربه شما دچار مشکلات و بیماری های متعددی شود که شما را درگیر کلینیک های دامپزشکی خواهد کرد.
خرید
2- هزینه های ماهانه نگهداری از گربه

زمانی که شما تمامی وسایل اولیه نگهداری از گربه را خریداری کردید، باید یک مبلغی را نیز به صورت ماهانه برای این حیوانات دوست داشتنی در نظر بگیرید. به صورت معمول هزینه های ماهانه نگهداری از گربه شامل موارد زیر میباشد:
- غذای خشک مخصوص
- تشویقی مخصوص
- خاک گربه
- امور بهداشتی و یا درمانی
هزینه یک ماه نگهداری از گربه کاملا بستگی به شما دارد. برای مثال غذای خشک گربه را از چه برندی و با چه وزنی تهیه میکنید. خرید غذا های خشک در وزن های 10 الی 15 کیلوگرم، قیمت های بسیار مناسب تری نسبت به وزن های 1.5 یا 2 کیلوگرم خواهند داشت. این موضوع در بحث تشویقی و خاک گربه هم وجود دارد. استفاده از برند های مختلف میتواند تاثیر زیادی در هزینه های ماهانه گربه داشته باشد. اگر بخواهیم به طور میانگین هزینه یک ماه نگهداری از گربه را بیان کنیم، میتوان حدود 1.5 الی 4 میلیون تومان را اعلام کرد.
راه های کاهش میانگین هزینه های نگهداری از گربه

در بالا ما به صورت میانگین تمامی هزینه های ماهانه گربه را بیان کردیم. حالا سوال اصلی اینجاست که آیا میشود این هزینه ها را کاهش داد یا خیر؟ قطعا بله! همانطور که گفته شد هزینه های اولیه و ماهانه نگهداری از گربه کاملا بستگی به برند وسایل مورد نیاز خواهد داشت. البته منظور ما این نیست که شما از وسایل بی کیفیت استفاده کنید. اگر بخواهیم راحت تر بیان کنیم باید یک مثال ساده بزنیم.
فرض کنید شما از برند غذای خشک رویال کنین استفاده میکنید، این برند در کنار کیفیت فوق العاده قیمت بسیار بالایی نیز خواهد داشت. شما میتوانید از برند های معتبر دیگر مانند جوسرا و جوسی کت استفاده کنید که هم قیمت کمتر و هم کیفیت بالایی خواهند داشت. ممکن است کیفیت این غذا نسبت به برند رویال کنین کمتر باشد ولی یک گزینه عالی برای برطرف کردن نیاز های غذایی گربه شما خواهد بود. برای کاهش هزینه های نگهداری ماهانه گربه میتوانید به موارد زیر توجه داشته باشید:
- خرید برند های باکیفیت با قیمت مناسب تر
- استفاده از مکمل های غذایی جهت جلوگیری از پیشگیری بیماری ها
- یادگیری انجام خدمات آرایشی گربه خود مانند گرفتن ناخن و کوتاه کردن مو
- استفاده از اکسسوری های ارزان و یا دسته دوم
- اخذ سرپرستی بجای خرید گربه

برخی ها اعتقاد دارند که با درست کردن غذا های خانگی برای گربه میتوان از هزینه های نگهداری گربه خود بکاهند ولی اینطور نیست. غذا های خانگی جدا از بحث رعایت دستور پخت منحصربفرد، هزینه بسیار بیشتری نسبت به غذای خشک خواهند داشت. با استفاده از غذا های خشک باکیفیت با برند های معتبر ارزان قیمت مانند جوسی و جوسرا، یادگیری موارد بهداشتی گربه و استفاده از مکمل های غذایی مانند ویتامین ها و … میتوان در هزینه های ماهانه نگهداری گربه صرفه جویی کرد.
هزینه های بهداشتی و درمانی گربه به صورت میانگین و متوسط

یکی از مهم ترین هزینه هایی که باید برای گربه خود در نظر داشته باشید، هزینه های مربوط به بهداشت و درمان آن است. گربه ها نیز مانند انسان ها دارای واکسن های دوره ای هستند. در صورتی که شما واکسن های دوره ای گربه خود را در نظر نگیرید، ممکن است سلامت حیوان خانگی خود را به خطر بیندازید. قطعا نمیتوان هزینه های کلینیک دامپزشکی را به طور ماهانه و میانگین حساب کرد ولی میتوان برخی از هزینه های مربوطه را بیان کرد. در زیر میتوانید برخی از هزینه ها و قیمت های انجام خدمات کلینیک دامپزشکی را مشاهده کنید:
- واکسیناسیون سالانه: ۵۰۰ هزار تا ۱.۵ میلیون تومان
- داروها و ویزیت دامپزشک در مواقع بیماری: متغیر، اما بهطور میانگین ۱ تا ۳ میلیون تومان در سال
- عقیمسازی (در صورت نیاز): بین ۱.۵ تا ۴ میلیون تومان (یکبار هزینه)
- ضد انگل و ضد کک و کنه: حدود ۳۰۰ هزار تومان در هر سه ماه
میانگین هزینه ماهانه نگهداری از گربه

تا به اینجا ما در خصوص تمامی هزینه های اولیه و ماهانه نگهداری از گربه صحبت کردیم. با توجه به تمامی مباحث شما باید به طور میانگین و بصورت ماهانه 1.5 الی 4 میلیون تومان را در نظر داشته باشید. در صورت عدم توانایی پرداخت این هزینه، به هیچ عنوان نگهداری از گربه را پیشنهاد نمیکنیم. گربه ها نیازمند غذا، توجه، درمان و لوازم مورد نیاز هستند. در صورتی که نتوانید از پس مخارج این حیوانات دوست داشتنی برآیید، قطعا گربه شما دچار مشکلات جدی خواهد شد. بنابراین توجه داشته باشید که قبل از خرید گربه، حتما به مخارج اولیه و ماهانه نگهداری از آن توجه ویژه داشته باشید.
نتیجهگیری
نگهداری از گربه تجربهای زیبا و دوستداشتنی است، اما هزینههایی را به دنبال دارد که باید از قبل برای آن برنامهریزی کرد. با مدیریت هزینهها و انتخابهای هوشمندانه میتوان ضمن کاهش مخارج، بهترین زندگی را برای این حیوانات دوستداشتنی فراهم کرد. اگر قصد دارید گربهای را به خانه بیاورید، بهتر است قبل از تصمیمگیری، هزینهها و توانایی مالی خود را در نظر داشته باشید. ممنونیم که تا به اینجا همراه ما بودید. امیدواریم توانسته باشیم به شما کمکی کرده باشیم.
در صورت داشتن هرگونه تجربه در امر نگهداری از گربه میتوانید آن را در بخش نظرات با سایر افراد نیز به اشتراک بگذارید.